Maaltijd + Service

BRUMMEN – De maaltijdservice van eetcafé Het Zwientje aan de Zutphensestraat in Brummen wordt steeds populairder onder de inwoners van de gemeente Brummen. Vanuit de keuken van Het Zwientje vinden iedere dag 100 maaltijden hun weg naar deelnemers aan de maaltijdservice. ‘Mensen kunnen zeven dagen per week een beroep op onze maaltijd service doen’zegt Linda van het eetcafé. Het zijn veel ouderen, die zelf niet meer in staat zijn om te koken, maar ook die ergewoonweg geen zin meer in hebben om eerst boodschappen te doen en vervolgens aan het fornuis te gaan staan om hun dagelijks eten te koken. Nou dan doen wij dan toch voor ze. Maar niet alleen ouderen betrekken hun dagelijkse warme maaltijd van het Zwientje, ook mensen die om andere redenen even niet zelf willen koken krijgen hun maaltijd door Het Zwientje aan huis afgeleverd. Mensen die opgenomen zijn geweest in een ziekenhuis en tijdelijk slecht ter been zijn kloppen ook bij de maaltijdservice aan.

Deelnemers aan de maaltijdservice krijgen iedere donderdag een lijst thuis waarop zij kunnen aangeven wat ze die week erop willen eten. Er is keuze uit verschillende menu's en de prijs van €6,25 per dag is inclusief een toetje. Voor mensen, die een hele maand mee willen eten geldt een aanbieding van 175 euro.

De maaltijden worden in goedgekeurde cateringdozen warm aan huis bezorgd tussen 12.00 en 12:30 uur. In overleg kan ook 's avonds warm gegeten worden en diëten behoren ook tot de mogelijkheden. Is men op een dag rond etenstijd niet huis, geen probleem, als het maar op diezelfde dag voor 10.30 uur is doorgegeven aan Het Zwientje.

Dat wij kwalitatief een goed product leveren blijkt wel uit de vermelding die wij in de diversen gidsen hebben gekregen, zegt Linda vol trots. Betaling, voor mensen die iedere dag mee-eten, vindt eenmaal in de maand plaats via een acceptgirokaart.

Telefoonnummer voor aanmelding voor de maaltijdservice is 0620955530


Afbeelding invoegen